Stoel Yoga

In de Stoelyogalessen beoefenen we yoga zittend op een stoel. 1x in de 14 dagen is er momenteel een groepje mensen tussen de 65-80 jaar hier bij Yogastuido Santee in Nietap bezig met Stoelyoga. Maar ook mensen met een andere leeftijd die (tijdelijk) een fysieke beperking, of blessure hebben zijn hier welkom bij de Stoelyoga lessen.

Ook in de Bedrijfsyogalessen kan men gewoon in werkkleding op het werk yoga beoefenen. Er is tegenwoordig een groeiende behoefte om yoga te doen, maar niet iedereen is in staat om na een zware werkdag nog de deur uit gaan 's avonds, en Stoelyoga op de werkvloer biedt dan een ideale uitkomst! Speciale aanpassingen in de asana's m.b.v. een stoel dragen bij tot meer toegankelijkheid van yoga voor iedereen tijdens het werken. Bedrijfsyoga draagt bij tot meer ontspanning en tevredenheid op kantoor en een gezonde teamspirit! Het is vastgelegd dat yoga op kantoor het arbeidsverzuim vermindert en het werkplezier bevordert! Ook kan Stoelyoga/Bedrijfsyoga een leuke teambuildingswokshop zijn, ik bespreek graag 's met u verschilende mogelijkheden.
Stoelyoga is mede geinspireerd door Stoelyoga-Nederland.nl.

Info per mail of tel. bij Myrinne Jordaan: myrinne@yoga-leek-roden.nl, tel. 06-40706664 (ma. t/m vr. 14-17 uur).


Yoga Retreat

Buiten Yoga:

Vanaf maart tot eind september organiseert Yoga-leek-Roden verschillende yoga workshops binnen ook buiten bij moi weer!
We zijn dan op verschillende, idylische plekken in de omgeving van Studio Santee voor een buiten yogales. Er staat thee en fruit(-salade), of uitgebreide picknick voor je klaar en de yogamatten kun je lenen. Heerlijk anderhalfuurtje yoga beoefening buiten in de natuur betekent een ultimieme verbinding met je ware natuur, je 'inner peace'.
Deelname kost €15,- p/p incl. yogamateriaal, water, thee, fruit, eten. Meestal zijn deze Buiten Yogaworkshops van 9:00 uur tot 11:00 uur.
 

Yogavakantie in het buitenland:

In de midweek van 10 t/m 14 juni 2019 organiseert Yoga-Leek-Roden een yogavakantie in "Het Groene Hart van Portugal": vlakbij de mooie stad Coimbra in  de heuvels ligt het mooie gebied van "Vivenda a nossa Caroa" van Tony en Dies, onze Ned. gastheer en vrouw die ons ontvangen in 3 pachtige bungalows. All-in prijs met earlybird korting van 10% is tot eind januari nog €562,50! Erna betaal je all-in €625,-. 
Geef jezelf dit kado: dgl. 2 yogalessen in de yogazaal binnen, of de mooie yogatuin aan het zwembad met uitzicht op de groene heuvels, de dgl. zons op -en zonsondergang, heerlijke maaltijden, het zwembad met ligstoelen, de facultatieve uitjes, wandelingen in de omgeving, massages, etc.  zie: www.krooninportugal.com

Er is nu op dit moment een goedkope vlucht bij Ryanair, een retourtje €70,- Eindhoven-Porto. Als je ook deze vlucht boekt kun je gebruik maken van de gratis transfer vanaf Porto airport naar onze yoga homestay " De kroon in Portugal" in Coja (1 uur rijden), dit geldt natuurlijk ook voor de terugreis. Meer informatie via Myrinne,
tel. 06-40706664 (doordeweeks bereikbaar van 14-17uur) en myrinne@yoga-leek-roden.nl

Van 20 okt. t/m 8 nov. 2019 is er een prachtige Yoga Retreat Thailand  i.s.m. www.bookyogaretreat.com 
Ik bezoek dan opnieuw de olifanten heritage vlakbij Changmai, dit keer voor vrijwilligerswerk en organiseer in overleg met de beheerders van de olifantenopvang yogalessen en voorlichting over de zorg en het leven van de bedreigde Thaise olifanten. www.changthaiheritage.com
In 2017 is Jumbo daar geboren, dat geeft aan dat de olifanten in deze heritage ook in vrijheid genieten van een romantisch verblijf met elkaar ;).
Voor deze yogaretreat sluit ik me aan bij Manuman Yoga Retreat. Meer details over deze Yoga reis volgt in de zomer!

 


Cursus voor zwangeren & partners

Samen Bewust Bevallen is een nieuwe cursus en wordt begeleid door de doula en hypno-birthing coach, Gonny Cappers uit Haren en yogadocente Myrinne Jordaan. Op de pagina van zwangerschapsyoga lees je hier meer over. 
Deze cursus is ontwikkeld i.s.m. www.praktijkeigenwijz.nl.


Studenten

Studenten tot 25 jaar zijn ook van harte welkom in mijn reguliere yogalessen en ontvangen 30% korting! 
Er is een groeiende behoefte bij studenten om te leren mediteren en yoga te beoefenen. Stress is volksziekte nr. 1 en is te voorkomen d.m.v. yoga oiefeningen.
Mijn pedagogische achtergrond, brede yoga ontwikkelingen en mijn vertrouwen in de jeugd maakt het leuk om op een nuchtere en toegankelijke manier yoga -en meditatiel essen te geven aan jongeren, vrij van traditie of religie.


Bedrijfsyoga

Yoga-Leek-Roden is positief in ontwikkeling en heeft zich uitgebreid in Groningen, Leek en Roden met mooie dislocaties. De Hatha-Kashmir Yoga wordt op een toegankelijke en toegewijde manier beoefend, waardoor het veel mensen aanspreekt. Ook in het bedrijfsleven, tijdens kantoor uren wordt steeds meer Yoga beoefend als manier om in balans te komen en even wat gas terug te nemen. Bedrijfsyoga en Mindfulness oefeningen geef ik al 5 jaar bij verschillende ondernemingen op kantoor, o.a. aan de personeelsdienst S.P.R. en Arbo-Milieudienst van de Rijksuniversiteit Groningen.
De Bedrijfsyoga is mede geinspireerd door o.a. www.stoelyoga-nederland.nl en de Bridgeman methode www.bridgeman.nl  en diverse yoga bijscholingen en NLP training.
Yoga beoefening tijdens werktijd lost vermoeidheid, stress en lichamelijke blokkades op. Het versoepelen van het lichaam en het kalmeren van de geest, is een gezonde basis voor tevredenheid tijdens het werk. Zo draagt yoga bij aan een gezonde teamspirit en beperkt ziekteverzuim in de organisatie.

Wilt u een yoga workshop boeken tijdens kantoortijd, overleg dan met mij de verschillende mogelijkheden. myrinne@yoga-leek-roden.nl


Yammie

Elke dinsdagmorgen is er in Yogastudio Santee te Nietap vanaf 10:30uur uur gelegenheid tot het fijnproeven van versgebakken, gezonde lekkernijen bij de thee o.b.v. biologische producten, vrij van gluten en zonder geraffineerde suikers en E-nummers. Carmen Buringa uit Roden is de initiatiefneemster van deze (H-)eerlijke hapjes. Je kunt ook rechtsreeks bij haar een bestelling doen op: gezondetaarten@gmail.com en Arjanne Oversier van kunststudio 'T Siert in Roden bereiden deze verwennerij.
www.studiosiert.nl 


Internationale Yogadag

21 Juni viert Yogastudio Santee de jaarlijkse Wereld Yogadag!
Op deze dag wordt er 's avonds gemediteerd voor de wereldvrede op de hoofdlocatie 
J.P. Santeeweg 88, Nietap.
Iedereen is van harte welkom om 20:00 uur, Om 19:30uur staat yogitea klaar!


StadsVerlichting

Maandelijks zijn er in heel Nederland in verschillende steden en dorpen collectieve meditaties onder de naam StadsVerlichting. Dit initiatief is van de Amsterdamse meditatie coach en musicus Tijn Touber, zo'n 10 jaar geleden. Het idee is om op zoveel mogelijk plaatsen tegelijkertijd te mediteren voor moederaarde, de wereldvrede, maar ook om persoonlijk lief&leed op te lossen. Het is wetenschappelijk onderzocht hoe meditatie ons gezonder en gelukkiger maakt en is het duidelijk dat er in gemeensschappelijke meditatie meer positieve energie ontstaat. Het is een illusie afscheiden te zijn van elkaar of van iets wat leeft, er is een energetische wisselwerking over en weer tussen alles wat groeit en bloeit, maar dus ook met die -en datgene wat energie kost. Door gezamelijk te mediteren zorgen we er met elkaar voor dat er een positieve energiestroom is en het goed wordt benut en geneest daar waar nodig.
Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren, iedereen vanaf 18 jaar is hier welkom mee te doen en entree is gratis.
Meer achtergrond informatie op www.stadsverlichting.nu

Op de 2e zondag van de maand om 20u-21u doet Yogastudio Santee dikwijls mee aan de Landelijke Stads Verlichting.
Afwisselend worden Mindfulness oefeningen, Samsara-, Vipassana-, ZaZen en Loopmeditatie beoefend, geen Stadsverlichting is gelijk. Ook als je andere meditatie methoden kent, of helemaal onervaren, ben je hier van harte welkom. Check van  te voren de data onder het lesrooster bij Lesinformatie.
Dus mocht je je eigen meditatieve ontwikkeling een positieve booster willen geven, of ervaring willen op doen met meditatie in een groep, dan kun je hieraan deelnemen, ervaring is niet nodig, je stelt je gewoon open. Thee staat klaar vanaf 19:30uur. Toegang is gratis, maar mocht je iets willen bijdragen dan graag een vrijwillige gift in de donatiebus van St. Vluchtelingenwerkwww.vluchtelingenwerk.nl
Je kunt je van te voren opgeven via: myrinne@yoga-leek-roden.nl. Je hoeft geen lid te zijn van Yoga-Leek-Roden, iedereen is welkom!
Vanaf 18 jaar kun je deelnemen. Behalve yogamatten, meditatiebankjes en poefs zijn er ook stoelen en dekens aanwezig.

Data: zie lesrooster (Nb. We doen niet iedere maand mee met de StadsVerlichtings meditaties, zie data onder lesrooster).
Locatie: Yogastudio Santee, Nietap. Tijd: 20-21:00 uur, welkom vanaf 19:30u.


Copyright © 2019 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden