Docente


Foto's Myrinne JordaanAchtergrond:
Mijn naam is Myrinne Jordaan, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Nadat ik zo'n 20 jaar in het voortgezet -en basis onderwijs heb gewerkt als CKV-docent en groepskeerkracht/remedial teacher, geef ik sinds 2012 ik met veel plezier yogalessen op locatie en sinds 2014 ook in mijn eigen Yoga Studio Santee, in Nietap (tussen Leek en Roden). Ik vind het heel fijn om mensen in hun eigen kracht te laten komen en bewust te leren ontspannen, zodat het leven lichter wordt ervaren.

Wat vooraf ging:
In 2005 ging voor mij het roer om, nadat we met ons hele gezin op reis gingen naar
Nieuw-Zeeland, besloot ik volledig voor de yoga te gaan en begon ik aan de 4-jarige beroepsopleiding bij de V.Y.N. aangesloten erkende yogaopleidingen Hara en Samsara. In de yoga opleiding kreeg ik nieuwe inzichten over het leven via de yogafilosofie: Advaita Vedanta, de Upanishads en het Non Dualisme wat mij meer betekenis gaf in het leven. Yoga en mediteren voelde als thuiskomen. We verlieten na jaren de stad Groningen en verhuisden naar het platteland, net buiten de stad. Op onze nieuwe woonplek ben ik sindsdien een leefplek aan het creeren, waar yoga als lifestyle ervaren wordt, tijdens de yogalessen en alle activiteiten van Yoga Studio-Galerie Santee, aan de J.P.Santeeweg 88, in Nietap.

Inspiratie:
In 2009 bezocht ik de 14e Dalai Lama in R'dam en sindsdien volg ik af en toe sanga's bij Cung Lu, Boeddhistisch psycholoog www.mindonly.nl en opleider in de traditie van monnik Tich Naht Han,  www.aandacht.net. Vervolgens heb ik trainingen en retreates gedaan bij Rick Hanson, neuropsycholoog, Johan Noorloos, oprichter van de Nieuwe Yoga school Amsterdam www.denieuweyogaschool.nl, Robert Bridgeman, levenscoach in de Bridgeman Methode www.bridgeman.nl, Robin Steevens, N.L.P. trainer www.robin-stevens.nl, en  bij het Vipasana Centrum in Groningen. www.vipassana-groningen.nl. Ik ben sindsdien ook aangesloten bij de beroepsvereniging yogadocenten Nederland,  de V.Y.N. en de Europese Yoga Unie, de E.Y.U. Om me te blijven ontwikkelen en kwalificeren als professioneel yogadocente volg ik jaarlijks yogabijscholingen en neem deel aan de jaarlijkse yogacongressen in het binnen -en buitenland van deze yoga beroepsverenigingen. www.yoganederland.nl
Vanaf 2013 heb ik yogales bij Koos Zondervan (1946) www.kooszondervan.nl, www.kashmiryoga.nl, de yogadocent en schrijver, die de Kashmir yoga volgens de methode van Jean Klein doceert. Een andere inspirator is Jacques Lewenstain (1944) van "De Kunst van het Ontspannen", www.kunstvanhetontspannen.nl.
Bij Diana Aben (1972) in Haarlem, heb ik de Yoga Nidra i-rest methode geleerd.
www.ontdek-yoga.nl. zie hiervoor pagina Yoga Nidra. In 2019 volg ik een bijsholing Restorative Yoga.

Yoga beoefening o.b.v. een ontspannen geest en lichaam brengt je terug in balans!

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland: www.yoganederland.nl.
De V.Y.N. is aangesloten bij de E.Y.U. de Europese Yoga Unie: www.europeanyoga.org/en. De V.Y.N. en de E.Y.U. waarborgen erkenning en kwaliteit in de snel groeiende yoga branche.


Aarde"This planet does not need more succesful people. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kind."
de 14e dalai Lama, ontmoet in 2009, Rotterdam.

 

Copyright © 2019 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden