Yoga therapie


Het is bij Yoga-Leek-Roden ook mogelijk om individueel yoga les te beoefenen i.p.v. in groepsverband.
Soms is het door bijzondere omstandigheden prettiger om alle aandacht voor jezelf te nemen en zonder anderen om je heen exclusief yoga les te krijgen.
Yoga therapie wordt bijvoorbeeld beoefend bij een blessure, of een moeilijke privé situatie, waarbij er overspanning en disbalans is ontstaan in je leven. Yoga therapie wordt veelal gedaan naast een behandelend specialist (fysiotherapeut, psycholoog bijv.) . In Yoga therapie ga je expliciet en ervaringsgericht te werk met als doel te onderzoeken hoe jij opnieuw in balans kunt komen. Je oefent a.h.w. van binnen uit naar buiten, in tegenstelling tot bijv. een fysiotherapeut, die van buiten af naar binnen toe werkt.

In Yoga therapie wordt er geleerd bewust te worden van de natuurlijke adembeweging in het lichaam, de ademruimte in je lichaam en het passief en actief ontspannen. De volledige yoga adem en het diafragmaal ademen en andere pranayama's (adem technieken) worden beoefend, waardoor blokkades in je lichaam en geest oplossen. Alles gaat weer goed stromen en je gaat a.h.w. opnieuw open en begint het genezingsproces in de mind en vandaar uit in de body..
Bekende wetenschappelijke en therapeutische adem- en ontspanningsmethoden worden in deze yoga les beoefend, b.v. Yoga Nidra, Mindfulness, de methode van Dixhoorn en de A.B.O. methode van Daniele Bergsma (Adem, Bewustwording en Ontspanning). Ik ben hiervoor bijgeschoold via de V.Y.N.

Je neemt 4x deel aan wekelijkse Yoga therapie en oefent thuis ook dagelijks, om een zo groot mogelijke positieve verandering te ontwikkelen in jezelf in 4 weken tijd. Iedere week wordt je  intensief begeleid en volg je o.l.v. mij het persoonlijke handelingsplan: de Yoga therapie lessen zijn geheel op maat afgestemd op de client n.a.v. het in-take gesprek, voorafgaand.
Het is aan te bevelen om erna door te gaan met de reguliere Hatha-Kashmir yoga lessen bij Studio Santee, zo kunnen vastgelopen patronen goed deconditioneren en lichaam en geest, er is dan een structureel onderhoud in het herstel van jezelf.

N.B. Deze Yoga therapie blijft in de basis yoga beoefening, mocht het nodig zijn om dieper in te gaan op psychosomatische klachten, dan verwijs ik door naar professionele deskundigen.

Copyright © 2019 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden