Docente


Foto's Myrinne JordaanEven voorstellen:
Mijn naam is Myrinne Jordaan, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik heb zo'n 14 jaar in het onderwijs gewerkt als CKV-docent en groepskeerkracht/remedial teacher. Sinds 2005 heb ik Yoga als Lifestyle gekozen en me volledig omgeschoold bij de erkende opleidingen geregistreed bij de V.Y.N.
Met veel plezier geef ik al geruime tijd nu yogalessen in mijn eigen Yoga Studio Santee, dit is tevens onze woonlocatie en onderdeel van Yoga-Leek-Roden.
Naast verschillende yogalessen organiseer ik speciale Yoga Events en in het buitenland retreates, zoals Frankrijk, Portugal, Ibiza en sinds kort ook Thailand.

Wat vooraf ging:
In 2005 ging voor mij het roer om, nadat we met ons hele gezin in een camper door Nieuw-Zeeland hadden gereisd, besloot ik volledig voor de yoga te gaan en begon ik aan de 4-jarige beroepsopleiding bij de V.Y.N. aangesloten erkende opleidingen Hara en Samsara. In de yoga opleidingen ontwikkelde ik een diepere betekenis over het leven: De filosofie van Advaita Vedanta, de Upanishads en het Non Dualisme gaven mij nieuwe inzichten. Yoga en mediteren voelde als thuiskomen. We verlieten na jaren de stad Groningen en verhuisden naar het platteland. Hier in Nietap, zo dichtbij de natuur ben ik me thuis gaan voelen en beleef ik yoga als Lifestyle.

Inspiratie:
In 2009 bezocht ik de 14e Dalai Lama in R'dam en sindsdien volg ik af en toe sanga's bij Cung Lu, Boeddhistisch psycholoog www.mindonly.nl in de traditie van Tich Naht Han,  www.aandacht.net. Vervolgens heb ik trainingen en retreates gedaan bij de yoga opleiding Samsara (Utrecht) en bij Samana Yogacenrte Amsteram (Vijnana Yogastyle), waar ik tot op heden nog steeds verder bijschool. Inspiratie door grootmeesters: Rick Hanson, neuropsycholoog, Johan Noorloos, oprichter van de Nieuwe Yoga school Amsterdam www.denieuweyogaschool.nl, Robert Bridgeman Bridgeman Methode www.bridgeman.nl, Robin Steevens,N.L.P. trainer www.robin-stevens.nl.
Ik ben sindsdien ook aangesloten bij de beroepsvereniging yogadocenten Nederland,  de V.Y.N. en de Europese Yoga Unie, de E.Y.U.
Om me te blijven ontwikkelen en kwalificeren als professional in yoga, volg ik jaarlijks yogabijscholingen en neem deel aan de jaarlijkse yogacongressen in het binnen -en buitenland. www.yoganederland.nl

www.kooszondervan.nl www.kashmiryoga.nl, is van Koos Zondervan, de yogadocent en schrijver, die de Kashmir yoga volgens de methode van Jean Klein doceert. Ik volg vanaf 2013 yogalessen bij hem.
Een andere inspirator voor mij is Jacques Lewenstain (1944) van "De Kunst van het Ontspannen" www.kunstvanhetontspannen.nl. 
Bij Diana Aben (1972) in Haarlem, heb ik de Yoga Nidra i-rest methode geleerd.
www.ontdek-yoga.nl. In 2019 volg ik een bijsholing Restoratieve Yoga/ Yoga Therapie.

Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland: www.yoganederland.nl.
De V.Y.N. is aangesloten bij de E.Y.U. de Europese Yoga Unie: www.europeanyoga.org/en.
De V.Y.N. en de E.Y.U. waarborgen erkenning en kwaliteit in de snel groeiende yoga branche.


Aarde"This planet does not need more succesful people. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kind."
de 14e dalai Lama, ontmoet in 2009, Rotterdam.

 

Copyright © 2019 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
J.P. Santeeweg 88, 9312 TB Nietap
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden