Restoratieve yoga / Yoga therapie


Soms is het (door bijzondere omstandigheden) prettiger om alle aandacht aan jezelf te schenken en exclusief yogales te krijgen. De asana's worden beoefend m.b.v. yoga- props (kussens, blokken, dekens, krukjes, elastieken, poefs) om extra te kunnen ontspannen in de yogahoudingen.
Restoratieve yoga/ Yogatherapie wordt bijvoorbeeld beoefend in een blessuretijd, of een situatie waarbij er overspanning en disbalans is ontstaan in je leven.
In de Restoratieve yogalessen/ Yoga therapie stimuleren we het parasympatische zenuwstelsel, waardoor er ontspanningssignalen in ons lichaam worden gestuurd.
Je komt in de "Rest and Digest modus".

Restoratieve Yoga / Yogatherapie zorgt voor geestelijke ontspanning, maar ook voor het stimuleren van de lichaamsfuncties van de spijsvertering, het immuunsysteem en het hormoonstelsel.
Bekende wetenschappelijke en therapeutische adem- en ontspanningsmethoden worden in deze yogalessen gebruikt ter verbetering van jouw algemeen welbevinden en je gezondheid.

De methode van Dixhoorn, de Feldenkrais methode en de A.B.O. methode van Daniele Bergsma (Adem, Bewustwording en Ontspanning) heb ik bijgeschoold via de V.Y.N. = de beroeps- vereniging van yoga docenten Nederland.
Verder maak ik gebruik van aspecten uit diverse bijscholingen van yoga opleiding Samsara, in Utrecht en Rotterdam: www.samsara.nl 

Sommige werkgevers en ziektekostenverzekeraars vergoeden Yogatherapie.

 

Copyright © 2020 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden