Hatha-Kashmir Yoga


Hatha kashmir yoga Hatha Yoga volgens de Kashmir methode:

De yogahoudingen worden zorgvuldig en op o.b.v. ontspanning beoefent, waardoor er op dieper niveau verbinding en herstel in het lichaam plaatsvindt. Door regelmatig Hatha-Kashmir Yoga te beoefenen kan het lichaam blokkades oplossen in de gewrichten en organen, en de energie van het subtiele lichaam gaat weer stromen. Er ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen het lichaam en de geest. Het beoefenen van ademvaardigheden en meditatie maakt het lichaam soepel en de geest kalm. 

Hatha Yoga 
Door lichamelijke bewustwording volgt geestelijke bewustwording en omgekeerd. De asana's en de adem krijgen alle aandacht in deze vorm van yoga beoefening. Je leert je lichaam en geest beheersen.
Hatha Yoga betekent verbinding maken, ruimte scheppen en harmonie realiseren in jezelf, tussen alles wat tegengesteld is aan elkaar. 

Kashmir yoga
De essentie van Kashmir yoga is het positief transformeren van de energie in het  lichaam. Vanaf 2013 volg ik yogalessen bij Kashmir yoga docent/schrijver Koos Zondervan, bij wie ik  mijn eerste yoga ervaring begon, ruim 30 jaar geleden. Koos Zondervan is opgeleid in de Kahmir Yoga door Satguru Jean Klein. Het werken met het invoelend vermogen / de tastzin is een kernkwaliteit in de Kashmir yoga. De asana's worden zo heel zorgvuldig en rustig uitgevoerd. Door de ademvaardigheid udijai reguleer je de adem, wat de globale lichaamsgewaarwording stimuleert en de geest verstilt. Je leert zo ook de kunst van het ontspannen beoefenen, volgens de methode van Jacques Lewensztain: loslaten van controle / kracht door ontspanning. Zo kun je door de rek van de spieren toch de geconditioneerde spanningen weer oplossen. Het is een Yin Yoga beoefening en bevat alle positieve aspecten hiervan, we blijven echter korter in de yogahouding dan in de reguliere Yin yoga, maar lang genoeg voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam en de bewustwording daarvan.

images/pooh_piglet.png"Ik zie het als een uitdaging om yoga altijd en overal te beoefenen,
op elk moment en het nu is het beste moment!"

Copyright © 2021 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden