Zwangerschapsyoga


images/zwangerschapsyoga3nieuwer.jpg

De zwangerschap is een unieke ervaring en bijzondere periode waarin je één bent met een nieuw levend wezen, jullie eigen kindje! Omdat de baby en jij verbonden zijn in jouw lichaam is er altijd contact. Je voelt elkaar in de bewegingen, de adem en de (ont-)spanning.
In de zwangerschapsyogalessen geef je volledig aandacht hier aan.
Door bewust te worden van je spanningen kun je leren beter te ontspannen. Wanneer je jezelf goed aanvoelt en ervaart wat je zwangere lichaam je vertelt, krijg je meer (zelf-) vertrouwen en ga je de bevalling vol vertrouwen tegemoet.

De zwangerschapsyogalessen worden sinds 2020 bij Yoga-Leek-Roden gegeven door Melina Ekic. Ze heeft een volwaardige yoga scholing gevolgd voor de zwangere vrouw. Melina is moeder van 3 jonge kinderen en weet ook uit eigen ervaringen waar het echt om gaat in de zwangerschapsbegeleiding. 
Ook na de zwangerschap kun je bij Melina de post-zwangerschap lessen volgen, en in 2021 ook Shantala Babymassage lessen.

Heb je ook zin om door te gaan met andere yogalessen bij Yoga-Leek-Roden, dan ontvang je 10% korting bij je aanmelding!

Kijk voor een actueel lesrooster op pagina Lesinformatie van deze site en op die van Melina:

https://taking-time.nl, of neem rechtstreeks contact op met Melina: tel. 06-46738420.

Melina

Bewaren

In de lessen krijgen de volgende onderwerpen aandacht:

  • Leren jezelf aan te voelen en om te gaan met je zwangere lichaam en geest
  • Contact maken met de baby, het nieuwe leven in je
  • Ademvaardigheden in de 1e en 2e fase van de bevalling
  • fysiologie van het zwangere lichaam 
  • Bekken en Bekkenbodem: hoe instabiliteit voorkomen kan worden
  • Ontsluitingsweeën, persweeën en de in -en uitwendige spildraai van de baby
  • Baringshoudingen, bijv. de baarkruk (tijdens de partnerles)
  • Ontspanning: Innerlijke rust en zelfvertrouwen
  • Op verzoek een ontmoeting met de doula/ hypnobirthing therapeute Gonny Cappers van www.praktijkeigenwijz.nl
  • Op verzoek een kennismaking en voorlichting met special-care kraamtherapeute Karen de Bie van de praktijk www.houjethai.nl

Al sinds 2006 zijn er al veel tevreden zwangeren via Yoga-Leek-Roden met meer ontspanning en vertrouwen bevallen. Veel reacties na de bevalling zijn:

" Ik heb veel gehad aan het bewust beheersen en gebruiken van mijn ademhaling tijdens de bevalling".

" De praktische oefeningen samen met mijn partner waren een goeie voorbereiding op de bevalling".

" Doordat ik yoga heb beoefend elke week, kon ik heel goed in contact blijven met mezelf tijdens de bevalling".

" Ik ben blij dat ik in de drukte van gezin en het werk elke week aandacht voor mezelf en de zwangerschap had".

" Ik vond het prettig en gezellig met andere zwangeren de zwangerschap te delen, je voelt je gesteund en we hebben onderling nu nog steeds contact, leuk!"

" De partnerles was erg geruststellend en nuttig om ook 's met andere mannen bezig te zijn met de zwangerschap en komende bevalling". 

" ik heb veel gehad aan de ontspanningsoefeningen, het heeft me meer geleerd over mezelf". En het was een 1e stap naar de gewone yogalessen.

" Door elke week naar de yogales te gaan, heb ik veel meer genoten van deze zwangerschap, ik werd er rustig van".

Vanaf 5 maanden (na de 20 weken echo) ben je van harte welkom!.  Ook na de bevalling kun je bij Melina de Shantala Babymassage leren! Iets waar niet alleen je baby van geniet, maar jijzelf (en je partner) ook !
Als je na de bevalling hier  bij Studio Santee van Yoga-Leek-Roden verder gaat met de reguliere yogalessen, ontvang je 10%. 

Samen Bewust Bevallen:

Vanaf 2016 is het ook mogelijk mee te doen met de 2-daagse workshop "Samen Bewust Bevallen". Samen met je partner krijg je in 2 lessen inzicht en praktische oefeningen ter ondersteuning van het gezond zwanger zijn en makkelijker bevallen. Zo ontwikkel je kracht, ontspanning en zelfvertrouwen in één van de mooiste fasen van je leven!
Door de praktische bijdrage van de ervaren doula Gonny Cappers  www.praktijkeigenwijz.nl, zijn de yoga oefeningen uitgebreid met kennis van de fysiologie van de zwangere vrouw en ervaringen van thuis -en ziekenhuis bevallingen. Als je deelneemt aan Samen Bewust Bevallen, kun je er zeker van zijn dat Gonny je ook tijdens de bevalling en tot een jaar nadien kan blijven begeleiden, ook bij je thuis. Dat maakt deze workshop duurzaam en ook zo uniek.

Individueel:
Als je het prettiger vindt om alleen met (of zonder) partner zwangerschapsyoga les te krijgen, dan is dat hier in Yogastudio Santee ook mogelijk. We stellen hiervoor dan samen een handlingsplan op, tijdens de take-in waar jij je wensen op tafel legt. Je kunt je vanaf de 21e week zwangerschap aanmelden en je kunt tot aan de bevalling doorgaan. Je hoeft niet wekelijks te komen, maar bijv. om de week en krijgt ook  thuis-oefeningen on-line. Het kan in sommige gevallen fijner zijn om niet in een groep yogales te krijgen, maar specifiek op jouw lijf geschreven zwangerschapsyoga begeleiding  en alle aandacht voor jezelf te krijgen, exclusief.
 

 

Copyright © 2021 · Alle Rechten Gereserveerd

Myrinne Jordaan
06-40706664 (ma. t/m vr. 14u-17u)
myrinne@yoga-leek-roden.nl

Logo  Yoga - Leek - Roden